Tiedotteet

05.1.2009

------

HUGE L:TÄ LEVY JOKA PUHUU PUOLESTAAN
 

Vantaalainen 28-vuotias rap-artisti Huge L julkaisee seuraajan vuoden 2008 keväällä ilmestyneelle Touché levylle, joka oli miehen ensimmäinen levy-yhtiön kautta julkaistu virallinen äänite.

Huge L on vaikea istuttaa perinteiseen artistimuottiin. Hieman laskutavasta riippuen mies on julkaissut jo lähes 30 levyä ja pelkästään Touchén ja Egotaide -nimeä kantavan uutuuden välissä miehen discografia on kasvanut neljällä omakustannejulkaisulla.

Levy-yhtiön kannalta Huge L:n markkinointi ja kuvion niputtaminen loogiseksi onkin muodostunut mielenkiintoiseksi. “Yleensä huomaan jostain netin keskustelupalstalta tai Funkiest -levykaupan myydyimpien levyjen listalta Hugen tai jonkin hänen aliaksen uuden levyn, josta mies ei ole levy-yhtiölle maininnut mitään. Nytkin häneltä on työstössä tämän Egotaiteen lisäksi Monspilla kaksi eri projektia ja omakustanteena samana päivänä Egotaiteen kanssa julkaistava elektroninen syrjähyppy Mukamas Elektro sekä luultavasti suunnitteluasteella on jo myös toiset kaksi levyä lisää. Onhan se tietenkin hieman haastavaa, mutta maailma muuttuu.” Kuvailee tilannetta Monsp Recordsin tuotantovastaava Janne Välimäki. Huge L:n omien sanojen mukaan hän ei koe levy-yhtiön julkaisuaikataulua riittäväksi artistille, joka tuottaa materiaalia yli levy-yhtiön tarpeen.

Päivätöikseen sähköasentajana toimivan Huge L:n tyyli musiikillisesti kuvastaa hyvin tiivistä julkaisutahtia. Sanoituksia on usein syytetty hiomattomiksi ja levyjen kokonaisuudet on rakennettu muutaman idean varaan. Toisaalta hiomattomuutta moni Hugen kuulijakunnasta juuri pitää artistin parhaana puolena. Egotaiteesta Huge onkin sanonut, että tämä on levy joka puhuu puolestaan ilman mitään sen kummempian koukkuja ja niin sen pitää ollakin. Musiikki musiikina ilman turhia ulkomusiikillisia porkkanoita.

-----
Artistin kotisivut:
http://www.myspace.com/ilstrumentals
http://www.ilstrumentals.com

Taustatietoja:
http://www.monsp.com/tiedote_huge_julkaisee_monspilla.php
http://www.ylioppilaslehti.fi/2008/03/20/liukuhihnatyolainen/
http://fi.wikipedia.org/wiki/Huge_L

Mitä muuta?
Ei keikkaile

-----
Diskografia
Soolojulkaisut
Supermania (2007)
Summa summarum (2007)
Huge nro. 1 (2008)
Touché CD/LP (2008)
Vintage LP/CD (2008)
Laatuaika EP (2009)
Egotaide [Tulossa 2009]

ILS-tuotanto (Infernaalinen lyriikka säätiö -yhtye)
Pakkopaita (2002)
Inferno - Sietämätön olotila (2003)
Huge Lucifer - Vanhaa Valuuttaa (2003)
Studiokuviot (2004)
Huge Lucifer - Karma (2005)
Huge Lucifer - Imago (2005)
Fiilis katos (2005)
Etikettisetit (2005)
Mode alias Mahmoud - Eristysteippi (2005)
Kenkäplankki (2005)
Kalma (2006)
Promoa köyhille (2006)
Riimeistä riimiksi (2007)
ILS:571 - Kokoelma Tupla LP (2008)
Ghetto-Orientated Mixtape (2009)

Huge & Mode -kokoonpano
Seministit (2007)
Pummien miljonääri [Tulossa 2009]

Instrumental-albumit
Frank Einstein ILStrumentalLAB Vol.1 (2007)
Frank Einstein ILStrumentalLAB Vol.2 (2007)
Frank Einstein ILStrumentalLAB Vol.0 (2008)
Frank Einstein ILStrumentalLAB Vol.3 (2009)

Musiikkivideot ( http://www.youtube.com/huugouuno )
W studio (Toi Gangsteri) [kappale levyltä: Vintage]
Steve Anthem [kappale levyltä: Ghetto orientated mixtape]
Loitsuja [kappale levyltä: Ghetto orientated mixtape]
Kannel [kappale levyltä: Huge nro.1]
Vaik ois (Remix) [kappale levyltä: Vintage]
Ränsistynyt talo [kappale levyltä: Touché]
Ränsistynyt talo (Rapaoke) [kappale levyltä: Touché]
Se menee näin [kappale levyltä: Touché]
Ota(n) osaa [kappale levyltä: Summa summarum]
Lyhennesanoin [kappale levyltä: Summa summarum]
Seministi [kappale levyltä: Seministit]
Fättii Paskaa [kappale levyltä: Fiilis katos]
Nro. Uuno [kappale levyltä: Fiilis katos]
Koomasyndrooma [kappale levyltä: Studiokuviot]

Pressikuvat:
http://www.monsp.com/kuvat/huge_promo_2009_1.jpg
http://www.monsp.com/kuvat/huge_promo_2009_2.jpg
http://www.monsp.com/kuvat/huge_promo_2009_3.jpg
Kuvat: Monsp

------