Tiedotteet

15.05.2008

------

LOOST KOOS TYÖSTI UUTUKAISENSA SKYPEN VÄLITYKSELLÄ

Basso Music Awards:issa "Vuoden Artistiksi 2007" vastikään valittu helsinkiläinen hiphop-ryhmä Loost Koos on kaikessa hiljaisuudessa hionut valmiiksi uuden Ei väistetä jos ei tunneta -albuminsa. Työnimellä Predator kulkenut levy julkaistaan 4. kesäkuuta ja levynjulkaisukeikka on 7. kesäkuuta Yo! 6. Linja Raps -klubilla Helsingin 6. Linjassa.

Uutta albumia on työstetty Skypen ja muiden pikaviestimien välityksellä reaaliajassa jäsenten asuessa eri maissa. Tuotannosta pääosin vastaava Väiski on huolehtinut vieraijoiden (mm. Stepa, Edu) nauhoituksista ja muista juoksevista kotimaan asioista Suomessa ja toinen tuotantokaksikosta eli DJ Arsi on operoinut opiskelumaastaan Englannista käsin. Mikkimies MC Särre on puolestaan nauhoittanut kielikuvia pursuilevia ja tarkoiksi tarinoiksi kasvaneita räppejään opiskelukaupungissaan Tallinnassa Kuidas läheb -studiolla.

Yhtyeen omien sanojen mukaan tuotantotavoista huolimatta tai nimenomaan tuotantotapojen ansiosta uutukaisesta muodostui edeltäjäänsä huomattavasti yhtenäisempi ja enemmän Loost koosin itsensä näköinen äänite. Peruna ja Timantti -debyytin soul-sämpleihin nojannut tuotanto on päivitetty ja tuotannon pääideana onkin ollut saada levy kuulostamaan vuonna 2008 tehdyltä. Levyllä liikutaan ajoittain jopa minimalistisemman klubisoundin ja syntetisaattorien armoilla. Kaikista uusista ulottuvuuksista huolimatta Ei väistetä jos ei tunneta -albumista välittyy yhä läpi Loost Koosin tavaramerkki. Läpi levyn, sen onnellisimpina ja vakavimpina hetkinä bändi nauraa itselleen.

Ennakkomaistiaisena Loost Koos tarjoaa Myspace-sivullaan (http://www.myspace.com/dasloostkoos) kesäisesti nimetyn Pakkasta -raidan, jolla vierailemassa kuullaan Ceebrolics -yhtyeestä tuttu HZÄ. Yhtye myös julkaisee rajoitettuna painoksena perinteiseen tapaan fyysisen Pakkasta -singlen, jossa kakkosbiisinä on Super-Jannen tahdittama Kukkia kotiin. CD-singleä saa hyvinvarustetuista levykaupoista euron myyntihintaan 16.5. alkaen. Koko Ei väistetä jos ei tunneta -albumi tulee Myspaceen ennakkokuunteluun 28.5. viikon ajaksi.

------
------

LINKKEJÄ

Myspace.com/dasloostkoos
Kansikuva
Pressikuvia

------
------

BIISILISTA

01. Muusshia
02. Taivas kattona
03. Kotibileet
04. Valmis maailma mukana Jodarok
05. Näin me tunnelmoidaan
06. Pakkasta (kräkkräk) mukana HZÄ
07. Syntymäpäivät mukana Stepa ja Aksim
08. Ei kantsi käydä mitään leijuu
09. Ikävästi moottorin tiellä
10. Kukkia kotiin mukana Super-Janne
11. Helsinkii
12. Tartun tavaraa
13. Kotka päälle mukana Edu Kehäfaija

------
------

Monsp Records, PL 169, 00931 Helsinki.
Puh 041 534 5395 Email info@monsp.com
www.monsp.com